PP - mBank

Programy partnerskie, pozycjonowanie, marketing internetowy.

Postprzez ziuberek wtorek, 27 maja 2008, 22:02

senselabs napisał(a):Potwierdzanie transakcji odbywa się co miesiąc. Natomiast co do wniosków, z których poleceni zrezygnowali lub zostały odrzucone, aktualizowane są na podstawie raportu zbiorczego z mBanku raz na ok. pół roku.

no to dobrze wiedzieć.

a ja dostałem właśnie od nich maila że na wystawionym rachunku widnieje inne konto bankowe niż te które podałem w panelu partnera i mi nie mogą przelać prowizji, muszę zmienić rachunek lub zmienić moje dane partnera ale na specjalnym formularzu i wysłać go im..
Obrazek
Załóż swojego bloga i pokaż innym jak zarabiasz - Dołącz do grona Przyjaznych Inwestorów !
ziuberek
Właściciel firmy

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Postprzez biznesmarty sobota, 22 listopada 2008, 18:51

:D

Nikt nie napisał jeszcze o ubezpieczeniach
motoryzacyjnych.
Mają super kalkulator

:D
biznesmarty
Kierownik

Postprzez ziuberek poniedziałek, 24 listopada 2008, 18:53

biznesmarty napisał(a):Nikt nie napisał jeszcze o ubezpieczeniach motoryzacyjnych.
Mają super kalkulator

no kalkulator jest, ja bym jednak wolał żeby tam było mniej pól do wypełnienia.

- - - - - - - -

a poniżej aktualności z programu partnerskiego mbanku :

Spis treści:
1. Promocje: doładownia gsm, 10 zł za wniosek oraz 40% więcej na reklamę.
2. Nowe rozmiary kreacji graficznych.
3. Koniec ery bonkozaurów!.
4. Czy można przekopiować treść strony z ofertą mBanku na stronę we własnej domenie?

Witaj,

Wystartowały atrakcyjne promocje dwóch największych operatorów sieci
komórkowych - Orange i Plus-a. Promocja "200% za doładowania" w Orange
umożliwia użytkownikom tej sieci uzyskanie dodatkowych środków do
wykorzystania na połączenia i SMS-y w sieci Orange.
Plus kusi swoich abonentów atrakcyjnymi nagrodami - do wygrania m.in.
notebooki, telewizory plazmowe oraz, jako nagroda główna, samochód osobowy.
Wystarczy tylko doładować konto za minimum 30 zł.
Doładuj konto ze stojej stronwy www i promuj promocje doładowań. Za każde
doładowanie z Twojej strony www otrzymasz 4% wartości doładowania.

Nowe rozmiary kreacji graficznych.
Udostępniliśmy nowe rozmiary kreacji graficznych, które dają większy wybór i
lepsze ich dostosowanie do Waszych stron www. Konsekwentnie będziemy
udostępniać kreacje w nowych rozmiarach dla każdego produktu znajdującego się
w mBank.net.pl.
Jakie nowe rozmiary zostały już dodane i dla jakich produktów? Dowiedz się
artykule
http://www.mbank.net.pl/aktualnosci.php

Kampania telewizyjna mBanku.
Ruszyła nowa kampania wizerunkowo-sprzedażowa mBanku. W spocie reklamowym
pojawia się bankozaurus, alegoria prehistorycznej bankowości, której
fundamentem były "potworne opłaty bankowe, monstrualne prowizje, archaiczne
produkty oraz skostniałe procedury".
Spot TV oraz dalszą treść artykułu możesz poznać na
http://www.mbank.net.pl/blog/

Czy możesz umieścić stronę z ofertą mBanku we własnej domenie?
Tak. Wystarczy zastosować się do instrukcji na
http://www.mbank.net.pl/blog/?action=showarticle&id=17.

Przypominamy również o promocji "dodatkowa płatność za wniosek", która została
przedłużona do końca roku. Dodatkowy zysk czeka na Ciebie. Wystarczy, że
zostanie uruchomiony np. rachunek z Twojej strony www, a otrzymacie prowizję
za złożony wniosek i uruchomiony rachunek (odpowiednio 10 zł + 45 zł). Pełna
tabela prowizji dostępna jest pod adresem
http://www.mbank.net.pl/prowizja.php.

Chcesz dotrzeć do ponad 10 000 000 polskich internautów?
Zamów kampanię w AdKontekst.pl, a Twój Link Sponsorowany wyświetli się na
wszystkich serwisach, gdzie znajduje się wyszukiwarka NetSprint.pl i ich sieci
partnerskiej. Dodatkowo otrzymasz bonus w wysokości 40% wartości, jaką
zainwestujesz na reklamę w systemie reklamowym.
Szczegóły znajdziesz klikając w poniższy link:
http://www.mbank.net.pl/blog/?action=sh ... e0a151710b

Serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy na www.mBank.net.pl

Zespół mBank.net.pl
Obrazek
Załóż swojego bloga i pokaż innym jak zarabiasz - Dołącz do grona Przyjaznych Inwestorów !
ziuberek
Właściciel firmy

Re: PP - mBank

Postprzez ziuberek piątek, 13 marca 2009, 01:05

Coś zarabiacie w tym programie partnerskim chłopaki i dziewczyny?

Ja właśnie się zalogowałem do panelu i widzę jak dużo mojej pracy poszło tak jakby na marne (około 270 zł. prowizji), a poszło z takich względów że transakcje zostały odrzucone bo osoby które np. założyły konta w mBanku, nie wpłaciły na nie minimum 200 zł. w ciągu pierwszych 6 miesięcy i w takim wypadku mBank nie wypłaci mi prowizji.
Obrazek
ziuberek
Właściciel firmy

Postprzez mariuszp piątek, 20 marca 2009, 15:06

ziuberek napisał(a):Coś zarabiacie w tym programie partnerskim chłopaki i dziewczyny?

Tak, dostałem dzisiaj rozliczenie na prawie 500zł :) Od jakiegoś czasu praktycznie co miesiąc wypłacam z tego PP jakąś kaskę, więc nie jest źle. Bardzo mnie też ucieszyła informacja, że osoba z mojego drugiego poziomu (a mam ich aż 2 w tym PP ;-) ) zarobiła pierwsze prowizje - ok 300zł. Mam nadzieję, że będzie częściej takie prowizje dostawać, bo u mnie raczej drugi poziom kuleje.

ziuberek napisał(a):Ja właśnie się zalogowałem do panelu i widzę jak dużo mojej pracy poszło tak jakby na marne (około 270 zł. prowizji), a poszło z takich względów że transakcje zostały odrzucone bo osoby które np. założyły konta w mBanku, nie wpłaciły na nie minimum 200 zł. w ciągu pierwszych 6 miesięcy i w takim wypadku mBank nie wypłaci mi prowizji.

No ja mam sporo wniosków z września i października nie zatwierdzonych do tej pory, więc raczej przepadną :(
Poznaj program partnerski, w którym zarobiłem już ponad 12,000 zł
Program Partnerski mBanku
mariuszp
Manager

Postprzez ziuberek sobota, 21 marca 2009, 03:14

mariuszp napisał(a):Tak, dostałem dzisiaj rozliczenie na prawie 500zł Od jakiegoś czasu praktycznie co miesiąc wypłacam z tego PP jakąś kaskę, więc nie jest źle.

no to super !

a jak zdobywasz Klientów? sami klikają w banery/linki? czy tak jak ja musisz osobiście namawiać ludzi na otwarcie konta w mbanku?
Obrazek
ziuberek
Właściciel firmy

Postprzez mariuszp sobota, 21 marca 2009, 08:45

ziuberek napisał(a):a jak zdobywasz Klientów? sami klikają w banery/linki? czy tak jak ja musisz osobiście namawiać ludzi na otwarcie konta w mbanku?

Głównym źródłem Klientów są dla mnie kampanie AdWords i AdKontekst. Wydaję na nie do 100zł/msc. Do tego osobiste polecanie i linki na stronach czy blogach. Bannery kompletnie się u mnie nie sprawdziły, dlatego z nich zrezygnowałem. CTR miałem między 0,05% a 0,2% ;-)

Czy ktoś z Was dostał prowizję w mBanku za kredyt hipoteczny lub samochodowy? Mam wysłanych 10 wniosków na hipoteczny i 20 na samochodowy i jak narazie wszystkie mają status "nowa". Ile trwa zatwierdzenie takiego wniosku? Powoli już tracę nadzieję na te prowizje...
mariuszp
Manager

Postprzez ziuberek niedziela, 22 marca 2009, 03:16

mariuszp napisał(a):Czy ktoś z Was dostał prowizję w mBanku za kredyt hipoteczny lub samochodowy? Mam wysłanych 10 wniosków na hipoteczny i 20 na samochodowy i jak narazie wszystkie mają status "nowa". Ile trwa zatwierdzenie takiego wniosku? Powoli już tracę nadzieję na te prowizje...

Kolega zrobił z mojego refa kredyt gotówkowy (chyba około 3,3 tys. zł) i dostał już kredyt (4 dni temu). W moim panelu transakcja widnieje jeszcze jako nowa, ale myślę że już niedługo to się zmieni.

Wcześniej (w styczniu) mój inny znajomy zrobił kredyt gotówkowy, i transakcja jest już jako "potwierdzona" , a prowizja to 14 zł. (0,7% od kwoty kredytu).
Obrazek
ziuberek
Właściciel firmy

Postprzez mariuszp niedziela, 22 marca 2009, 07:42

ziuberek napisał(a):Kolega zrobił z mojego refa kredyt gotówkowy (chyba około 3,3 tys. zł) i dostał już kredyt (4 dni temu). W moim panelu transakcja widnieje jeszcze jako nowa, ale myślę że już niedługo to się zmieni.

Wcześniej (w styczniu) mój inny znajomy zrobił kredyt gotówkowy, i transakcja jest już jako "potwierdzona" , a prowizja to 14 zł. (0,7% od kwoty kredytu).

Kredyty gotówkowe są zatwierdzane lub odrzucane bardzo szybko. Praktycznie już po miesiącu, góra dwóch zazwyczaj dostajesz prowizję lub nie. A za kredyty samochodowe czy hipoteczne wnioski mi cały czas "wiszą" ze statusem "nowa".

Przy kredytach gotówkowych zatwierdzalność wniosków mam na poziomie ok 10%. Na 64 wnioski złożone - 7 zatwierdzonych, 49 odrzuconych i 8 nowych. Największy kredyt jaki ktoś wziął z mojego polecenia to 20.000zł, z czego prowizja to 140zł. Reszta prowizji jest raczej w okolicach 30-40zł.

Mam nadzieję, że chociaż część tych kredytów hipotecznych czy samochodowych zostanie jednak udzielona. Pozostaje mi zatem czekać cierpliwie na kolejne rozliczenie i może w końcu wpadnie mi jakaś większa prowizja :)
mariuszp
Manager

Postprzez Zdzichu piątek, 27 marca 2009, 21:48

Zapoznałem się z programem partnerskim i chcę się przyłączyć. Piszcie na PW, kto z Was jako partner mBanku chce zaoferować mi pomoc we wdrozeniu reklam mBanku na blogu to chętnie skorzystam z Waszego polecenia :). Dajcie też proszę namiary na Waszą stronę, bym mógł zobaczyć, jak to zrobiliscie.

Dzięki temu na stałe powiększycie swój zysk o 10% mojego zarobku :)

Edit: Zapisalem sie do PP mBanku z polecenia MariuszaP 8)
Nikt by nie pamiętał o dobrym Samarytaninie, gdyby miał tylko dobre intencje. By przejść do historii, musiał mieć też pieniądze. — Margaret Thatcher
http://www.abecadlo.info - blog o inwestowaniu, oszczędzaniu i samodoskonaleniu
http://torunskie-nieruchomosci.blogspot.com - blog o lokalnym rynku nieruchomości
http://sindicator-gpw.blogspot.com - inwestowanie na GPW poprzez analizę wskaźników fundamentalnych spółek
http://mojeike.blogspot.com - Indywidualne Konta Emerytalne
Zdzichu
Vice Prezes

Postprzez theredel niedziela, 29 marca 2009, 21:57

@Mariuszp: możesz coś więcej napisać o takiej formie sprzedaży? jak wyliczasz, czy to Ci się będzie opłacało? W ogóle liczysz, czy po prostu próbujesz? możesz na priv mi nieco więcej napisać...
theredel
Project Manager

Postprzez mariuszp poniedziałek, 30 marca 2009, 13:09

theredel napisał(a):@Mariuszp: możesz coś więcej napisać o takiej formie sprzedaży? jak wyliczasz, czy to Ci się będzie opłacało? W ogóle liczysz, czy po prostu próbujesz? możesz na priv mi nieco więcej napisać...

Nic nie wyliczałem - po prostu spróbowałem i stwierdziłem, że dobrze mi się sprawdza taka reklama w przypadku PP mBanku. Ciężko tu cokolwiek wyliczać, bo np. mam okresy trwające nawet kilka dni, gdzie nie sprzedaje się nic a potem nagle kilka transakcji na dzień :) Najlepiej samemu spróbować i zobaczyć czy Ci to odpowiada. Największym minusem jest konkurencja, która przy frazach finansowych jest dość spora, jednak mimo to da się zarobić na tym.
mariuszp
Manager

Postprzez theredel poniedziałek, 30 marca 2009, 19:05

Ok, dzięki za odpowiedź. A te kwoty, o których piszesz, ze wydajesz na Adwords, to tylko 100, czy coś więcej? zdarzyło Ci się kiedyś zamknąć miesiąc bez zysku/na stracie?
theredel
Project Manager

Postprzez mariuszp poniedziałek, 30 marca 2009, 20:27

theredel napisał(a):Ok, dzięki za odpowiedź. A te kwoty, o których piszesz, ze wydajesz na Adwords, to tylko 100, czy coś więcej? zdarzyło Ci się kiedyś zamknąć miesiąc bez zysku/na stracie?

Wcześniej wydawałem więcej i zdarzył mi się miesiąc, że zamiast zarobić to musiałem dopłacić ale teraz nie wydaję raczej więcej niż 100zł/msc (zmniejszyłem kwoty za kliki, bo trochę przepłacałem). Wypłaty w tym roku miałem trzy: 300, 350, 500zl, więc nie jest źle - widać tendencję wzrostową. Gdyby jeszcze zatwierdzili mi jakiś kredyt hipoteczny czy kilka samochodowych to byłoby super :)
mariuszp
Manager

Postprzez theredel czwartek, 2 kwietnia 2009, 22:18

Ok, i ja zarejestrowałem się w adwords, zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie ustaliłem budżet na 4 PLN dziennie, jednak słabo z klikaniem idzie, dopiero dwa kliki przy 1550 wyświetleń. O czym może to świadczyć? Za słaby opis? Wiem, że to mój pierwszy dzień, ale strasznie przebieram już nogami :P
theredel
Project Manager

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Poprzednia stronaNastępna strona

Return to eBiznes i zarabianie w Internecie