Znalazłem jakiś czas temu fajne narzędzie, konkretnie chodzi o to http://www.progress24.pl/. Wiem, że platform oferujących szeroką gamę funduszy ostatnio się namnożyło sporo, jednak niewiele z nich posiada powiadomienia o zmianach jednostek oferowanego funduszu, w progress24 podoba mi się też, że mają w karcie funduszu analizę, w których latach fundusz znalazł się w 1/4 najlepszych, dobrych, gorszych, czy najgorszych funduszy w swojej klasie, lub ogólnie wśród funduszy. Takie narzędzie wiele mówi moim zdaniem o polityce inwestycyjnej funduszu, wygląda to mniej więcej tak:
O czymś podobnym pisał Robert Allen w jego książce Jak pomnożyć źródła przychodów w rozdziale w którym pokazywał jak można wybrać fundusz rokujący najlepsze nadzieje na to że będzie lepszy niż pozostałe fundusze, dotychczas nie widziałem nigdzie podobnego narzędzia, a widzę, że progress24 chyba też czytał tę książkę Tutaj screen zaraz z początkowej części karty funduszu - można wybrać indeks, z jakim ma być porównany wykres funduszu (fundusz na niebiesko, a indeks - ja wybrałem WIG - na żółto), takie porównanie od razu wiele mówi o funduszu

No i też raczej norma - porównanie relacji zysk - ryzyko:

Inną fajną funkcja jest ustalanie powiadomień funduszu:
Takie

I takie

Jak dla mnie fajna funkcja, można dodać sobie takiego niby - stoplossa na fundusze, dla mnie jedynie przydałoby się jeszcze powiadomienie, że wartość jednostki spadła poniżej SMA 200 na przykład.
Co o tym sądzicie, ktoś może tam inwestuje, albo korzysta z jakichś podobnych rozwiązań?