System do zarządzania funduszami

Inwestycje o różnym stopniu ryzyka.

System do zarządzania funduszami

Postprzez theredel czwartek, 31 grudnia 2009, 11:39

Witam!
Znalazłem jakiś czas temu fajne narzędzie, konkretnie chodzi o to http://www.progress24.pl/. Wiem, że platform oferujących szeroką gamę funduszy ostatnio się namnożyło sporo, jednak niewiele z nich posiada powiadomienia o zmianach jednostek oferowanego funduszu, w progress24 podoba mi się też, że mają w karcie funduszu analizę, w których latach fundusz znalazł się w 1/4 najlepszych, dobrych, gorszych, czy najgorszych funduszy w swojej klasie, lub ogólnie wśród funduszy. Takie narzędzie wiele mówi moim zdaniem o polityce inwestycyjnej funduszu, wygląda to mniej więcej tak:
Obrazek O czymś podobnym pisał Robert Allen w jego książce Jak pomnożyć źródła przychodów w rozdziale w którym pokazywał jak można wybrać fundusz rokujący najlepsze nadzieje na to że będzie lepszy niż pozostałe fundusze, dotychczas nie widziałem nigdzie podobnego narzędzia, a widzę, że progress24 chyba też czytał tę książkę :)

Tutaj screen zaraz z początkowej części karty funduszu - można wybrać indeks, z jakim ma być porównany wykres funduszu (fundusz na niebiesko, a indeks - ja wybrałem WIG - na żółto), takie porównanie od razu wiele mówi o funduszu :wink:
Obrazek

No i też raczej norma - porównanie relacji zysk - ryzyko:
Obrazek

Inną fajną funkcja jest ustalanie powiadomień funduszu:
Takie
Obrazek
I takie
Obrazek
Jak dla mnie fajna funkcja, można dodać sobie takiego niby - stoplossa na fundusze, dla mnie jedynie przydałoby się jeszcze powiadomienie, że wartość jednostki spadła poniżej SMA 200 na przykład.

Co o tym sądzicie, ktoś może tam inwestuje, albo korzysta z jakichś podobnych rozwiązań?
theredel
Project Manager

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Re: System do zarządzania funduszami

Postprzez opiekun_inwestora wtorek, 19 stycznia 2010, 14:04

Rzobudowany system powiadomień, alarmów, dla walut, indeksów, giełd, oraz ok 1000 funduszy dostępny jest w naszym portalu http://www.opiekuninwestora.pl. Wszystko na e-mail oraz SMS.

Dodatkowo monitorowanie stanu protfela.

Obrazek

Do tego opcjonalnie gotowe strategie inwestowania.
Np. Darwin Defender (idealna dla polis inwestycyjnych Axa, Aegon, Skandia, Generali)
Obrazek

Do tego nowość (pojawi się w tym tygodniu): Strategia Kroczącego Stop Loss.
Remigiusz Stanisławek
-> Pierwsze w Polsce szkolenia dla inwestujących w polisach Axa, Aegon, Skandia, Generali (gotowe strategie, mity zasad uśredniania, kup i trzymaj...)

-> Opiekun Inwestora Narzędzia dla inwestujących w fundusze inwestycyjne
-> Fundusze Inwestycyjne praktyczne informacje w blogu o inwestowaniu
opiekun_inwestora
Kierownik

Re: System do zarządzania funduszami

Postprzez opiekun_inwestora wtorek, 19 stycznia 2010, 14:05

A system progress to dobra, kolejna inicjatywa platformy bez żadnych opłat (jak mBank).
Remigiusz Stanisławek
-> Pierwsze w Polsce szkolenia dla inwestujących w polisach Axa, Aegon, Skandia, Generali (gotowe strategie, mity zasad uśredniania, kup i trzymaj...)

-> Opiekun Inwestora Narzędzia dla inwestujących w fundusze inwestycyjne
-> Fundusze Inwestycyjne praktyczne informacje w blogu o inwestowaniu
opiekun_inwestora
Kierownik

Return to Fundusze, lokaty, emerytura