Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj potrzebującym. Całe wpływy z każdej reklamy będą przekazywane potrzebującym osobom.
Koszt zamieszczenia banera w tym miejscu to 290 zł. miesięcznie. Kontakt:
ziuber(@)ziuber.pl
Pośrednictwo inwestycyjne GPW
Pośrednictwo inwestycyjne GPWWitam,
Chciałbym zainwestować trochę pieniędzy w papiery wartościowe. Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o GPW, więc szukam firmy/osoby, która zajmie się operacjami giełdowymi w moim imieniu. Czy macie jakieś sprawdzone kontakty? Proszę o opinię doświadczonych graczy...
Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj innym. Całe wpływy z każdej reklamy emitowanej na naszym forum, będą przekazywane potrzebującym. Koszt zamieszczenia reklamy w tym miejscu to 250 zł. miesięcznie. Kontakt: ziuber(@)ziuber.pl
to nie lepiej na fundusze akcyjne? ryzyko mniejsze, a nie musisz się znać
Przedstawiciel MultiBanku, wkrótce koordynator
gg 7355097
Zależy mi na tym, żeby inwestycje były krótkoterminowe. Mogę podjąć ryzyko, a nawet chce podjąć, ale pod warunkiem, że będzie szansa na wysoką stopę zwrotu - powiedzmy 70% na rok. Takich warunków raczej nie dostanę z funduszy akcyjnych.
wiesz, jeśli dobrze trafisz, są fundusze, które potrafiły wyciągnąć ponad 100%/rok, trzeba tylko dobrze trafić. zresztą z akcjami podobnie: też musisz wcześniej trafić, żeby zyskać.
na krótki termin też możesz wsadzić kasę w fundusze, tylko że wtedy nie w fundusze funduszy, a np. na Mbanku Przedstawiciel MultiBanku, wkrótce koordynator
gg 7355097
mztoday,
spróbuj w domach maklerskich, mają tam z reguły działy asset management i oferują różne strategie od bezpiecznych po bardzo agresywne. Problem tylko jest z kwotami - chcą dużych od 100 000. Nie wiem czy są jakieś inne firmy oferujące takie usługi. To chyba jest niezgodne z prawem, ale nie jestem pewien. pozdrawiam Krzysiek
www.2-grosze.pl - mały blog o finansach
No więc załóżmy, że mam 10000 PLN i stopę zwrotu 70 % rocznie. Po roku mam 17000, po 2 latach 28900, po 3 latach 49130, po 4 latach 83 521 PLN, po 5 latach 141 985,7, po 6 latach 241 000 , po 7 latach 410 000, po 8 latach blisko 700 000, po 9 latach 1,2 mln , po 10 latach 2 mln, po 11 latach 3,4 mln po 12 latach 5,8 mln po 13 latach 9,8 mln po 14 latach 16,7 mln a po 15 latach 28,4 mln. Czy znasz kogoś kto z 10 000 pln powierzonych maklerowi zarobił 28 mln ? Pozdrawiam Ostatnio edytowano sobota, 6 października 2007, 15:58 przez appfunds, łącznie edytowano 1 raz
blog inwestora dla inwestorów
http://appfunds.blogspot.com/
Hmm jakby tu jaśniej napisać ? Nie widzisz, że masz nierealne wymagania ?
Pozdr blog inwestora dla inwestorów
Nie, nie znam.
Ale, jeśli nie chcesz inwestować sam, to wydaje mi się to jedyna rozsądna alternatywa. Chyba, że powierzysz swoje pieniądze jakieś firmie krzak, która będzie "niby profesjonalna". Zaryzykujesz? Ja nie. Jeśli znasz osobę, która poprzez jakąś rozsądną umowę, zagwarantuje mi bezpieczeństwo moich środków i zysk na poziomie "tylko" 30 % rocznie przez najbliższe 10 - 15 lat, to ja w to wchodzę. Daj mi znać. Mówiąc o bezpieczeństwie, mam na myśli to, że z nimi nie ucieknie albo coś takiego. Wiem, że możemy ponieść stratę, ale to jest normalne. Daj znać jak znasz kogoś takiego. Mam do zainwestowania trochę pieniędzy, a mam też kilku znajomych, którzy chętnie wejdą w taki interes z dużą kasą. pozdrawiam Krzysiek
app funds,
dokładnie, taka stopa zwrotu, regularnie na rynkach finansowych jest nie do osiągnięcia. Oczywiście na poszczególnych transakcjach owszem, ale nie na całym kapitale. Krzysiek
appfunds, rozumiesz co to znaczy szansa ?? Czy ja napisałem, że oczekuję 70% stopy zwrotu przez 15 lat?? Biorę pod uwagę stratę 100% środków pod warunkiem, że jest szansa na wysoką stopę zwrotu. Jak bym chciał 20% zysku i brak ryzyka to bym sobie wybrał fundusz inwestycyjny. Nie chcę. Chcę zainwestować w akcje jakąś część moich oszczędności i nie obawiam się straty, liczę natomiast na spory zysk... Co jest nierealne??? Nie znam tego słowa...
Taką szansę masz przy każdej transakcji na giełdzie. Pozdrawiam
blog inwestora dla inwestorów
OOO, to chciałem usłyszeć
Jest jedno ale, żeby taką szansę wykorzystać, trzeba mieć odpowiednią wiedzę, której ja nie posiadam. To jest motyw poszukiwania odpowiedniej osoby. Czy ktoś coś słyszał na temat firmy Prolans i jej prezesa? Skontaktowałem się z tą firmą, oferują inwestycje na GPW w imieniu klienta, życzą sobie 20% od zysku...
nie słyszałem o firmie, ale powiem Ci że dałbym nawet 50% z zysku przez nich wyprowacowanego jeśli zagwarantowaliby stopę zwrotu min. 100% na rok. Jeśli nic nie gwarantują i ponosisz jeszcze ryzyko utraty kapitału, to lepiej nie powierzaj im swojej kasy. Jak masz troszke czasu to naprawdę spróbuj sam zaczac inwestycje na gpw, ja uważam że nikt lepiej nie zajmie się moimi pieniędzmi niż ja sam. Wydaje mi się też, że w takich firmach zarządzający stosują jakieś wcześniej ustalone strategie i tak naprawdę nie zarządzają Twoimi pieniędzmi specjaliści (bo jaki to specjalista który pracuje dla kogoś za prowizje.. moim zdaniem kiepski)
Też tak sądzę. W związku z tym mam inne pytanie. Czy jest tutaj ktoś, kto liznął już trochę giełdy i mógłby podzielić się ze mną swoją wiedzą?? Po prostu przydałby mi się nauczyciel... Nie mam pojęcia co czytać, gdzie szukać, od czego zacząć, jak się do tego zabrać etc...
PROMOCJA - Kredyt 10,000 zł. dla każdej firmy, bez zaświadczeń o dochodach. Sprawdź ofertę teraz. Promocja TYLKO do piątku !
Return to Giełda papierów wartościowych Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości |
Pobierz ponad 3,000 darmowych publikacji - eBooki i audioBooki download !
Praca Bytom | ogłoszenia nieruchomości | kredyt 10,000 zł. na dowód bez zaświadczeń | szybka pożyczka | pożyczka bez BIK | 100 książek | program na zlecenie | kosztorysy budowlane | pokoje Karpacz | ebooki | Unibet | Bwin | Programy Partnerskie | sprężarki
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
Regulaminu i
Polityki
Prywatności |
kontakt