Pośrednictwo inwestycyjne GPW

Inwestycje w akcje oraz instrumenty pochodne.

Pośrednictwo inwestycyjne GPW

Postprzez mztoday czwartek, 4 października 2007, 10:06

Witam,
Chciałbym zainwestować trochę pieniędzy w papiery wartościowe. Niestety jestem laikiem jeśli chodzi o GPW, więc szukam firmy/osoby, która zajmie się operacjami giełdowymi w moim imieniu. Czy macie jakieś sprawdzone kontakty? Proszę o opinię doświadczonych graczy...
mztoday
Manager

Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj innym.

Całe wpływy z każdej reklamy emitowanej na naszym forum, będą przekazywane potrzebującym.

Koszt zamieszczenia reklamy w tym miejscu to 250 zł. miesięcznie. Kontakt: ziuber(@)ziuber.pl

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Postprzez malgorzatkar czwartek, 4 października 2007, 10:44

to nie lepiej na fundusze akcyjne? ryzyko mniejsze, a nie musisz się znać :)
Przedstawiciel MultiBanku, wkrótce koordynator

gg 7355097
malgorzatkar
Manager

Postprzez mztoday czwartek, 4 października 2007, 11:14

Zależy mi na tym, żeby inwestycje były krótkoterminowe. Mogę podjąć ryzyko, a nawet chce podjąć, ale pod warunkiem, że będzie szansa na wysoką stopę zwrotu - powiedzmy 70% na rok. Takich warunków raczej nie dostanę z funduszy akcyjnych.
mztoday
Manager

Postprzez malgorzatkar czwartek, 4 października 2007, 11:23

wiesz, jeśli dobrze trafisz, są fundusze, które potrafiły wyciągnąć ponad 100%/rok, trzeba tylko dobrze trafić. zresztą z akcjami podobnie: też musisz wcześniej trafić, żeby zyskać.
na krótki termin też możesz wsadzić kasę w fundusze, tylko że wtedy nie w fundusze funduszy, a np. na Mbanku
Przedstawiciel MultiBanku, wkrótce koordynator

gg 7355097
malgorzatkar
Manager

Postprzez kmalek sobota, 6 października 2007, 14:44

mztoday,
spróbuj w domach maklerskich, mają tam z reguły działy asset management i oferują różne strategie od bezpiecznych po bardzo agresywne. Problem tylko jest z kwotami - chcą dużych od 100 000.

Nie wiem czy są jakieś inne firmy oferujące takie usługi. To chyba jest niezgodne z prawem, ale nie jestem pewien.

pozdrawiam
Krzysiek
www.2-grosze.pl - mały blog o finansach
kmalek
Kierownik

Postprzez appfunds sobota, 6 października 2007, 15:51

mztoday napisał(a):Zależy mi na tym, żeby inwestycje były krótkoterminowe. Mogę podjąć ryzyko, a nawet chce podjąć, ale pod warunkiem, że będzie szansa na wysoką stopę zwrotu - powiedzmy 70% na rok. Takich warunków raczej nie dostanę z funduszy akcyjnych.

No więc załóżmy, że mam 10000 PLN i stopę zwrotu 70 % rocznie.
Po roku mam 17000, po 2 latach 28900, po 3 latach 49130, po 4 latach 83 521 PLN, po 5 latach 141 985,7, po 6 latach 241 000 , po 7 latach 410 000, po 8 latach blisko 700 000, po 9 latach 1,2 mln , po 10 latach 2 mln, po 11 latach 3,4 mln po 12 latach 5,8 mln po 13 latach 9,8 mln po 14 latach 16,7 mln a po 15 latach 28,4 mln.

Czy znasz kogoś kto z 10 000 pln powierzonych maklerowi zarobił 28 mln ?

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano sobota, 6 października 2007, 15:58 przez appfunds, łącznie edytowano 1 raz
blog inwestora dla inwestorów
http://appfunds.blogspot.com/
appfunds
Kierownik

Postprzez mztoday sobota, 6 października 2007, 15:56

Nie znam, ale do czego zmierzasz? Nie rozumiem celu pytania...
mztoday
Manager

Postprzez appfunds sobota, 6 października 2007, 15:59

Hmm jakby tu jaśniej napisać ? Nie widzisz, że masz nierealne wymagania ?

Pozdr
appfunds
Kierownik

Postprzez kmalek sobota, 6 października 2007, 16:03

Nie, nie znam.

Ale, jeśli nie chcesz inwestować sam, to wydaje mi się to jedyna rozsądna alternatywa. Chyba, że powierzysz swoje pieniądze jakieś firmie krzak, która będzie "niby profesjonalna". Zaryzykujesz? Ja nie. Jeśli znasz osobę, która poprzez jakąś rozsądną umowę, zagwarantuje mi bezpieczeństwo moich środków i zysk na poziomie "tylko" 30 % rocznie przez najbliższe 10 - 15 lat, to ja w to wchodzę. Daj mi znać.

Mówiąc o bezpieczeństwie, mam na myśli to, że z nimi nie ucieknie albo coś takiego. Wiem, że możemy ponieść stratę, ale to jest normalne.

Daj znać jak znasz kogoś takiego. Mam do zainwestowania trochę pieniędzy, a mam też kilku znajomych, którzy chętnie wejdą w taki interes z dużą kasą.

pozdrawiam
Krzysiek
kmalek
Kierownik

Postprzez kmalek sobota, 6 października 2007, 16:08

app funds,

dokładnie, taka stopa zwrotu, regularnie na rynkach finansowych jest nie do osiągnięcia.

Oczywiście na poszczególnych transakcjach owszem, ale nie na całym kapitale.
Krzysiek
kmalek
Kierownik

Postprzez mztoday sobota, 6 października 2007, 16:10

appfunds napisał(a):Hmm jakby tu jaśniej napisać ? Nie widzisz, że masz nierealne wymagania ?

Pozdr

mztoday napisał(a):Mogę podjąć ryzyko, a nawet chce podjąć, ale pod warunkiem, że będzie szansa na wysoką stopę zwrotu - powiedzmy 70% na rok

appfunds, rozumiesz co to znaczy szansa ?? Czy ja napisałem, że oczekuję 70% stopy zwrotu przez 15 lat?? Biorę pod uwagę stratę 100% środków pod warunkiem, że jest szansa na wysoką stopę zwrotu. Jak bym chciał 20% zysku i brak ryzyka to bym sobie wybrał fundusz inwestycyjny. Nie chcę. Chcę zainwestować w akcje jakąś część moich oszczędności i nie obawiam się straty, liczę natomiast na spory zysk...
Co jest nierealne??? Nie znam tego słowa...
mztoday
Manager

Postprzez appfunds sobota, 6 października 2007, 16:21

Taką szansę masz przy każdej transakcji na giełdzie. Pozdrawiam
appfunds
Kierownik

Postprzez mztoday sobota, 6 października 2007, 16:32

OOO, to chciałem usłyszeć :) Dzięki...
Jest jedno ale, żeby taką szansę wykorzystać, trzeba mieć odpowiednią wiedzę, której ja nie posiadam. To jest motyw poszukiwania odpowiedniej osoby. Czy ktoś coś słyszał na temat firmy Prolans i jej prezesa? Skontaktowałem się z tą firmą, oferują inwestycje na GPW w imieniu klienta, życzą sobie 20% od zysku...
mztoday
Manager

Postprzez ziuberek sobota, 6 października 2007, 18:01

mztoday napisał(a):...Czy ktoś coś słyszał na temat firmy Prolans i jej prezesa? Skontaktowałem się z tą firmą, oferują inwestycje na GPW w imieniu klienta, życzą sobie 20% od zysku...

nie słyszałem o firmie, ale powiem Ci że dałbym nawet 50% z zysku przez nich wyprowacowanego jeśli zagwarantowaliby stopę zwrotu min. 100% na rok.

Jeśli nic nie gwarantują i ponosisz jeszcze ryzyko utraty kapitału, to lepiej nie powierzaj im swojej kasy. Jak masz troszke czasu to naprawdę spróbuj sam zaczac inwestycje na gpw, ja uważam że nikt lepiej nie zajmie się moimi pieniędzmi niż ja sam.
Wydaje mi się też, że w takich firmach zarządzający stosują jakieś wcześniej ustalone strategie i tak naprawdę nie zarządzają Twoimi pieniędzmi specjaliści (bo jaki to specjalista który pracuje dla kogoś za prowizje.. moim zdaniem kiepski)
Obrazek
Załóż swojego bloga i pokaż innym jak zarabiasz - Dołącz do grona Przyjaznych Inwestorów !
ziuberek
Właściciel firmy

Postprzez mztoday niedziela, 7 października 2007, 22:30

Jak masz troszke czasu to naprawdę spróbuj sam zaczac inwestycje na gpw, ja uważam że nikt lepiej nie zajmie się moimi pieniędzmi niż ja sam.
Wydaje mi się też, że w takich firmach zarządzający stosują jakieś wcześniej ustalone strategie i tak naprawdę nie zarządzają Twoimi pieniędzmi specjaliści (bo jaki to specjalista który pracuje dla kogoś za prowizje.. moim zdaniem kiepski)

Też tak sądzę. W związku z tym mam inne pytanie. Czy jest tutaj ktoś, kto liznął już trochę giełdy i mógłby podzielić się ze mną swoją wiedzą?? Po prostu przydałby mi się nauczyciel... Nie mam pojęcia co czytać, gdzie szukać, od czego zacząć, jak się do tego zabrać etc...
mztoday
Manager

PROMOCJA  -  Kredyt 10,000 zł. dla każdej firmy, bez zaświadczeń o dochodach.

Sprawdź ofertę teraz. Promocja TYLKO do piątku !

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Następna strona

Return to Giełda papierów wartościowych