CASHFLOW w Dzien dobry TVN

Rozmawiaj na luzie o czym tylko chcesz.

Postprzez Beata Suchodolska wtorek, 22 lipca 2008, 23:28

Patrz nizej :)
Ostatnio edytowano wtorek, 22 lipca 2008, 23:50 przez Beata Suchodolska, łącznie edytowano 1 raz
Beata Suchodolska
Specjalista

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Postprzez Beata Suchodolska wtorek, 22 lipca 2008, 23:49

DeF napisał(a):tu ci przyznam racje. Pytania były dość ogólne. Ogólnie sam wywiad był troche nudny :) ale w koncu to zadaniem dziennikarza jest to jakoś odpowiednio poprowadzić.

Dziekuje za wyrozumialosc i zrozumienie. Planuje kolejne wystepy w TV, nie wiem kiedy, nie wiem, w jakiej i na jaki temat, ale wiem, ze bede.
No co, pomarzyc nie mozna? :)

Pozdrawiam,
Beata Suchodolska
http://www.goldenline.pl/beata-suchodolska
Beata Suchodolska
Specjalista

Postprzez Mr.Juicy wtorek, 29 lipca 2008, 13:11

Jestem już po 3 grach cashflow i muszę powiedzieć , że to całkiem fajna gra z której można się trochę nauczyć :) Jednak nie wszystko w niej rozumiem i mam parę pytań do tych co grali i wiedzą :)

1.Jeżeli mam możliwość kupienia nieruchomości, a jednak nie chce jej kupić i chcę odsprzedać ją komuś innemu to jak to się odbywa.Dyktuje cenę karty wielkiej/małej i ten który ją odkupuje daje mi swój wkład na nieruchomość , czy po prostu powiem, że płaci dodatkowy tysiąc za tą kartę , ale nie biore wkładu na nieruchomość.

2.Czy jeżeli wezmę pożyczkę z banku na np nieruchomość to kwota do spłaty towarzyszy mi przez całą grę czy odejmuje sobie składki, aż w końcu pożyczka zostaje spłacona.

3.Jak wyciągnę "wzrost inflacji" to wtedy gdy oddaje swój dom bankowi dostaje jakąś kasę za niego?

4.Jak już jestem na szybkim torze to czy mogę sprzedać rzeczy które generowały mi przychów pasywny w wyścigu szczurów.

5.Czy w cashflow 202 Gra na szybkim torze gra jest nieco bardziej emocjonująca czy takie same flaki z olejem jak w 101

6.Czy w 202 jest pokazane jak kupić nieruchomość bez kredytu hipotecznego, w instrukcji lub na płytach ?Jak nie to czym się różni kupowanie nieruchomości od tego w 101

7.Jeżeli mam swój klub to przy pobieraniu symbolicznej opłaty 2,50 za grę muszę mieć zarejestrowaną działalność ?

8.Na głównej stronie bogatego ojca przy wiadomości o szkoleniu "Rich Dad Franchise" pisze

"Pierwszą z dziesięciu lekcji tego materiału liderzy polskich klubów mieli okazję już poznać w trakcie kwietniowego spotkania z Ronem Salvadorem. Jeśli nie otrzymałeś swojego egzemplarza pierwszej lekcji, zgłoś swój klub na naszej stronie i odbierz bezpłatnie materiały. Pozostało już tylko kilkanaście ostatnich egzemplarzy Pierwszej Lekcji Programu. Pełen Program, prócz 10 lekcji zawiera dodatkowe materiały dla Lidera oraz komplet materiałów video. "

To mnie dotyczy ?(założyłem klub)

Czy wam też praktycznie za każdym razem udaje się wyjść z wyścigu szczurów po godzinie lub mniej :) ?

Pozdrawiam
Nie wielu jest przygotowanych do walki , większość jest przygotowana na to , że będą walczyć inni.
Mr.Juicy
Manager

Postprzez Beata Suchodolska wtorek, 29 lipca 2008, 15:29

Mr.Juicy napisał(a):Jestem już po 3 grach cashflow i muszę powiedzieć , że to całkiem fajna gra z której można się trochę nauczyć :)

Na poczatku powiem tak: GRATULUJE CI!!!
Jesli tylko po to mialam sie pojawic z moim "genialnym" wystapieniem w TVN, to warto bylo. Chyba sam przyznasz?

A teraz do rzeczy, ponizej odpowiadam na Twoje pytania:)
Mr.Juicy napisał(a):Jednak nie wszystko w niej rozumiem i mam parę pytań do tych co grali i wiedzą :)

1.Jeżeli mam możliwość kupienia nieruchomości, a jednak nie chce jej kupić i chcę odsprzedać ją komuś innemu to jak to się odbywa.Dyktuje cenę karty wielkiej/małej i ten który ją odkupuje daje mi swój wkład na nieruchomość , czy po prostu powiem, że płaci dodatkowy tysiąc za tą kartę , ale nie biore wkładu na nieruchomość.

To jest mozliwosc zarabiania $ bez $, tzn. karte tarktujemy tak, jakbys mial informacje, kto, co, za ile i na jakich warunkach chce sprzedac i za te informacje bral $. Karta wedruje wtedy do gracza, ktory ja od Ciebie kupil. A za ile mu te informacje sprzedac...po 10 grach bedziesz wiedzial :)

Mr.Juicy napisał(a):2.Czy jeżeli wezmę pożyczkę z banku na np nieruchomość to kwota do spłaty towarzyszy mi przez całą grę czy odejmuje sobie składki, aż w końcu pożyczka zostaje spłacona.

Mam wrazenie ze mowisz o kredycie hipotecznym a nazywasz go pozyczka (bankowa) . A w CF to dwie rozne rzeczy.
Jesli chodzi Ci o kredyt hipoteczny- ten ktory jest zapisany na karcie wielkiej lub malej transakcji i zwiazany jest z zakupem nieruchmosci (lub biznesu- wtedy nazywa sie zadluzeniem chyba) to nie masz mozliwosci wczesniejszej splaty tego zadluzenia. Kupujesz je wszak (zwykle) dla przychodu pasywnego. Nie masz wyszczegolnionego na karcie okazji, ile wynosi rata kredytu- odsetkowa i kapitalowa, ile koszty utrzymania nieruchomosci. Masz tylko podane, ile daje Ci to na czysto- czyli zbilansowane wplywy i wydatki z tej nieruchomosci- jako przychod na - lub na +.
A jesli mowisz o pozyczce bankowej, ktora pozyczasz np. na wklad wlasny, to w dowolnym momencie mozesz splacic krotnosci 1000 z pozyczki i za kazde 1000 splacone w gotowce, odejmujesz sobie 100 (odsetki wynoszace 10% w skali miesiaca) z kosztowz rubryki Splata pozyczki bankowej, zmienia Ci sie wtedy suma kosztow i wyplata.

Mr.Juicy napisał(a):3.Jak wyciągnę "wzrost inflacji" to wtedy gdy oddaje swój dom bankowi dostaje jakąś kasę za niego?

A co jest napisane na karcie? Przeczytaj ze zrozumieniem az sam zalapiesz. Tam wszytsko jest napisane.

Mr.Juicy napisał(a):4.Jak już jestem na szybkim torze to czy mogę sprzedać rzeczy które generowały mi przychów pasywny w wyścigu szczurów.

Gdy jestes na Szybkim Torze to "wyscig szczorow" juz Cie nie dotyczy. Przeczytaj Zestawienie Finansowe. Przeciez jestes juz na drugiej stronie Zestawienia Finansowego- skutkiem tego, co zadzialo sie na pierwszej jego stronie jest Twoj Cashflow Day.

Mr.Juicy napisał(a):5.Czy w cashflow 202 Gra na szybkim torze gra jest nieco bardziej emocjonująca czy takie same flaki z olejem jak w 101.

Tak, sa emocje. Sa franczyzy, ktore mzoesz tworzyc, odkupujesz innym biznesy no i zeby wygrac trzeba spelnic inne warunki. Ale- zagraj w CF 101 jeszcze minimum 7 razy, badz przy tym kilka razy bankierem...i wtedy rwij sie do CG 202 :)

Mr.Juicy napisał(a):6.Czy w 202 jest pokazane jak kupić nieruchomość bez kredytu hipotecznego, w instrukcji lub na płytach ?Jak nie to czym się różni kupowanie nieruchomości od tego w 101.

Patrz punkt wyzej. Jeszcze dobtrze nie znasz i nie rozumiesz CF 101 a juz rwiesz sie do CF 202. Hola!

Mr.Juicy napisał(a):7.Jeżeli mam swój klub to przy pobieraniu symbolicznej opłaty 2,50 za grę muszę mieć zarejestrowaną działalność ?

Na to pytanie nie odpowiem publicznie :) Pytaj na maila prosze.

Mr.Juicy napisał(a):8.Na głównej stronie bogatego ojca przy wiadomości o szkoleniu "Rich Dad Franchise" pisze

"Pierwszą z dziesięciu lekcji tego materiału liderzy polskich klubów mieli okazję już poznać w trakcie kwietniowego spotkania z Ronem Salvadorem. Jeśli nie otrzymałeś swojego egzemplarza pierwszej lekcji, zgłoś swój klub na naszej stronie i odbierz bezpłatnie materiały. Pozostało już tylko kilkanaście ostatnich egzemplarzy Pierwszej Lekcji Programu. Pełen Program, prócz 10 lekcji zawiera dodatkowe materiały dla Lidera oraz komplet materiałów video. "

To mnie dotyczy ?(założyłem klub)

A czy wydawca wie o tym od Ciebie? Zglosiles mu to? To pytanie do wydawcy, zadaj mu je prosze.
Mr.Juicy napisał(a):Czy wam też praktycznie za każdym razem udaje się wyjść z wyścigu szczurów po godzinie lub mniej :) ?

Tak, czasami nawet w 10 minut :) ale wbrew pozorom nie o to chodzi. Niektorzy celowo zostaja w wyscigu szczorow nawet wtedy, gdy mogli juz dawno wyjsc... To tajemnica tej gry...

Mr.Juicy napisał(a):Pozdrawiam

Ja tez:)

Beata Suchodolska
Liderka Klubu CAshflow 7:30 RANO :) , Warszawa
Beata Suchodolska
Specjalista

Re: CASHFLOW w Dzien dobry TVN

Postprzez 23student wtorek, 6 stycznia 2009, 22:07

Jakie są propozycje na 2009r ? Czy w te mrozy można grać ?
23student

Postprzez Beata Suchodolska czwartek, 8 stycznia 2009, 11:45

23student napisał(a):Jakie są propozycje na 2009r ? Czy w te mrozy można grać ?

Witam serdecznie,

stale organizuje gry i warsztaty 2 razy w tygodniu:)
Wczoraj o 7:30 RANO :) w Klubie Cashflow 7:30 RANO :) gralismy w 6 osob.
A jutro (09.01.2009) o 19 u mnie w domu na warsztacie zapowiedzialo sie 5 osob.
Jesli ktos z Czytajacych jest zainteresowany graniem w Warszawie, zapraszam:)

Mam troche nowosci przywiezionych ze szkolenia z Robertem Kiyosaki w pazdzierniku 2008 w Scottsdale w Arizonie, w USA, wiec warto.

Zapraszam do kontaktu przez media podane nizej:)

Pozdrawiam serdecznie,

Beata Suchodolska

b.suchodolska@gmail.com
+48 601 390 110
Pozdrawiam

Beata Suchodolska
Beata Suchodolska
Specjalista

Postprzez yuan3 piątek, 11 grudnia 2009, 20:40

Co nowego po szkoleniach w USA ? Czy prężnie rozwija się cashflow ?
yuan3
Kierownik

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Poprzednia strona

Return to Hyde Park