literatura dla początkującego

Książki, poradniki, nagrania video.

literatura dla początkującego

Postprzez Rafał K. środa, 1 lipca 2009, 12:02

Jaką moglibyście poradzić literaturę dla początkującego, która opisuje od strony bardziej praktycznej prowadzenie małej działalności gospodarczej. Chodzi mi o taki elementy z którymi na co dzień obcuje większość przedsiębiorców, czyli płacenie podatków, księgowość, marketing, dystrybucja itd. Po prostu coś o czym każdy przedsiębiorca powinien wiedzieć :)
Lotto - najnowsze wyniki
Blog
Rafał K.
Bezrobotny

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Re: literatura dla początkującego

Postprzez addam czwartek, 9 lipca 2009, 17:03

Jeśli chodzi o marketing to polecam te dwie publikację:

1. CzasNaE-biznes
Książka po prostu niezbędna jeśli myślisz o e-biznesie poważnie.

2. Zostań Supersprzedawcą
Kierowana przede wszystkim do sprzedawców, ale tak naprawdę przydatna każdej osobie, która prowadzi własną firmę
pp.intelektualnie.pl <-- zobacz jak możesz zarobić na naszej pracy
addam
Manager

Postprzez robert.kajzer środa, 2 grudnia 2009, 12:04

Jesli chodzi o marketing to polecam literature autorstwa Joe Vitale.
http://abcinwestowania.wordpress.com ---> blog poświęcony metodom i technikom inwestowania
http://www.growandgo.pl ---> darmowy kurs o Papierach Wartościowych
http://poradnikinwestycyjny.wordpress.com ---> blog poświęcony inwestowaniu w Fundusze Inwestycyjne
http://www.growandgo.pl/kursy ---> darmowy kurs inwestowania w Fundusze Inwestycyjne
robert.kajzer
Kierownik

Postprzez prezes piątek, 22 stycznia 2010, 12:46

jeżeli znudzi Ci się książka o działalności gospodarczej to spróbuj James Dicks :"Forex dla początkujących"
nawet jak nie spróbujesz forexu to sporo informacji o biznesie i zarządzaniu finansami można wyciągnąć , polecam :)
prezes
Specjalista

Postprzez ineed$ poniedziałek, 21 czerwca 2010, 21:12

Podręczniki akademickie tylko i wyłącznie
ineed$
Kierownik

Postprzez gamcoder poniedziałek, 21 czerwca 2010, 22:50

Zależy co dokładniej chcesz. Ja przeczytałem masę książek biznesowych i około biznesowych, ale większość z nich, jeśli nie wszystkie to książki motywacyjne. Nie dowiesz się z nich jak robić biznes i zarabiać, tylko ogólne idee - patrz np. bogaty ojciec. Są to lektury które miło się czyta i warto na start się z nimi zapoznać, ale jak chce się coś serio poruszać do przodu, to potrzeba konkretów.

Wyjątkiem może być Czas na ebiznes Piotrka Majewskiego, którą mogę polecić, jeśli chcesz wchodzić w ebiznes.

Od siebie mogę powiedzieć, że zacząłem zarabiać w necie jak zacząłem zapoznawać się z elektronicznymi publikacjami i kursami - są one aktualne i pisane przez praktyków,

Mam nadzieję, że coś pomogłem.
Pozdrawiam
gamcoder
Kierownik

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Return to Literatura biznesowa, edukacja