11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃ
11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃWynajem rusztowań Elewacyjnych
Mam na oku pewien dochodowy biznes jakim jest wypożyczalnia rusztowań fasadowych (elewacyjnych). Na początek planuje zakup około 1500m2 nowego rusztowania ze stalowymi podestami w kwocie 75 000zł. Konkretnie mam na oku rusztowania BOGIMASS polskiej produkcji , żadnej chińszczyzny.Porównując kilkunastu producentów tu wyszło najkorzystniej. Przeglądając inne wypożyczanie i ich realizacje to zwrot powinien być błyskawiczny. czy założeniu że 1500m2 będzie wynajęte przez cały miesiąc 25dni roboczych przy stawce 0,30zł/m2 netto to miesięczny zarobek 11 250zł netto a wiadomo że firma która ociepla blok potrzebuje 2miesiące a nawet i dłużej co zazwyczaj zależy od pogody. zakładając że 1 miesiąc będzie zastoju to i tak : 11 250zł netto x 11miesięcy (wynajętych) 123 750zł netto przyjmując nawet te 7miesięcy wynajętych rusztowań to i tak koszt rusztowania się zwraca a kolejne miesiące wszystko do ręki Proszę o jakieś komentarze. Pozdrawiam
Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku. Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe. ____ ____
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃNie znam ię totalnie na tym biznesie, ale co należy przyjąć.
Napewno nie będziesz mieć zawsze wszystkiego wynajętego może 50% ( strzelam ) Do tego dodaj że nie będzie ot przez 12 czy 10 miesięcy tylko w sumie ok 6 miesięcy ( uwzględniając przerwy pomiędzy zleceniami. Tak różowo napewno nie jest. Zaznaczam że to tylko moje założenia. Szkolenia Forex. Podstawowe oraz zaawansowane.
Główny nacisk na TF od M1 do H1 Kontakt na PW, Skype lub WWW http://www.szkoleniaforex.com/
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃZgadzam sie z MrYogi, ja bym jeszcze doliczyl do tego koszty transportu i magazynowania, bo na pewno sa istotne (nie wspominajac juz o innych kosztach stalych). Czy robiles moze badania rynkowe? Skad zamierzasz pozyskac kase na te inwestycje? Jak z wlasnej kieszeni to ok, ale jak kredyt, to musisz tez doliczyc koszty kredytu itp.
www.compentia.pl -> lepsza strona rynku
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃZ wynajęciem to nastawiałbym się na większe firmy które ocieplają bloki , kamienice.
1klient który ociepla blok wynajmuję 750m2-1500m2 , klientów szuka się na różnego rodzaju przetargach , bezpośrednio u developerów itp. Jeżeli ma sie dobre dojścia i cene można sobie ustawić harmonogram na cały sezon na przód. jeżeli zostało by jeszcze na stanie to jest dużo mniejszych firm ocieplające domy jednorodzinny około 120m2-300m2. Jeśli nadaj będzie wynajęta połowa rusztowań przez np 7miesięcy to i tak dochód to 39 375zł netto czyli roczny zwrot z inwestycji to 52,5% zakładając że płacimy za sprzęt gotówką , można też wziaść w leasing. Co do kosztów magazynowania to sie obejdzie w moim przypadku mam ogrodzony grunt o powierzchni 12mx6m co w zupełności wystarczy , transport posiada znajomy a opłaca go klient więc ten koszt też odchodzi. Na zakup sprzętu mam 20 tyś resztę chce wziąść kredyt lub rozpatrzyć leasing bądz wejść ze spółke ze znajomych .
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃHello, fajny by był taki biznes, ale ja gdybym miał firmę ocieplającą bloki, kamienice itp to bym sam kupił sobie takie rusztowania, możesz podać kilka powodów dlaczego tak nie powinienem zrobić?
Co do kosztów stałych to dodałbym jakies ubezpieczenie.
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃradeo - proste. Twoja firma zajmuje sie ocieplaniem, a nie wynajmem i skladowaniem rusztowan czy produkcja styropianu. Nie wszyscy maja magazyny ani hale produkcyjne by tego typu sprzet skladowac czy produkowac.
Generalnie bedzie tak, ze czesi firm oplaci sie kupic pewien zapas rusztowan, ktore beda "zawsze" w uzyciu. Jak potrzeba wiecej to sie wypozyczy. Teoretyzuje, rynku nie znam. Pomijam tez kalkulacje zakladajaca zwrot z inwestycji w pol roku bo wydaje mi sie to malo realne, acz nie wykluczam
Re: 11 250zł netto / miesiąc WYNAJEM RUSZTOWAŃ@MARCIN111
no i co uruchomiłeś te rusztowania? Wyliczenia się sprawdzają? W jakim miescie?
Return to Moja firma i pomysł na biznes Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość |
Pobierz ponad 3,000 darmowych publikacji - eBooki i audioBooki download !
Praca Bytom | ogłoszenia nieruchomości | 100 książek | program na zlecenie | kosztorysy budowlane | pokoje Karpacz | ebooki | Unibet | Bwin | Programy Partnerskie | Blog inny niż wszystkie | Kobiecy biznes | sprężarki | Gry | usability
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
Regulaminu i
Polityki
Prywatności |
kontakt