Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj potrzebującym. Całe wpływy z każdej reklamy będą przekazywane potrzebującym osobom.
Koszt zamieszczenia banera w tym miejscu to 290 zł. miesięcznie. Kontakt:
ziuber(@)ziuber.pl
Krótkie pytanie
Krótkie pytanieCzy warto inwestowac w kawalerke w Bytomiu? wyremontować i wynająć? jestem z Gdanska więc sie nie orientuje może ktoś doradzi. Mieszkania 1 pokojowe 31m2 np za 50 tś zł 60tś zł. Więc chyba za wynajem dużo się nie żąda?
Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj innym. Całe wpływy z każdej reklamy emitowanej na naszym forum, będą przekazywane potrzebującym. Koszt zamieszczenia reklamy w tym miejscu to 250 zł. miesięcznie. Kontakt: ziuber(@)ziuber.pl
Re: Krótkie pytaniesiemka
Kawalerkę (około 30m2) w Bytomiu wynajmiesz za 600-1000 zł. w zależności od położenia i tego co masz w środku mieszkania i jak ono wygląda. Jeśli kupisz to mieszkanie i wyremontujesz do 70,000 zł. to opłaca się to kupić i wynajmować. Oczywiście słowo "opłaca" to pojęcie względne, ale dla inwestycji w nieruchomości mieszkalne ta Twoja propozycja jest jak najbardziej opłacalna. Zanim jednak podejmiesz jakąkolwiek decyzję, sprawdź czynsze najmu w dzielnicy w której mieszkanie to się znajduje.
Re: Krótkie pytanieinwestycja w nieruchomość to chyba najlepsze rozwiązanie. kasa leci co miesiąc a ty jesteś właścicielem mieszkania, które zawsze możesz sprzedać, gdy ci gotówki potrzeba.
Re: Krótkie pytanie"Kawalerkę (około 30m2) w Bytomiu wynajmiesz za 600-1000 zł" mogę spytać skąd czerpałeś wiedzę odnośnie czynszu? , jeśli tak to by można było inwestować tylko trzeba by było dostać kawalerkę gdzieś w dobrej dzielnicy. Mam pytanie związane z tym tematem co myślicie o miastach takich jak Bytom, byłem tam kilka razy i moje odczucia sa strasznie negatywne. Brudne , zaniedbane miasto czy myślicie że warto inwestować w takim miejscu? Czy jest jakaś perspektywa że takie miasta nie tylko Bytom ale inne miasta polski podobne do tego będą kiedyś o standard wyżej niż dotychczas?
Re: Krótkie pytanieHej!
Miałem okazję chodzić do Bytomia do szkoły średniej, też mam nie za ciekawe odczucia co do tego miasta, z tego co wiem, panuje tam dość duże bezrobocie, przestępczosć też jest niemała, o czym kilka razy przekonałem się na własnej skórze. Piszesz, że jesteś z Gdańska, jak w takim razie chcesz kontrolowac swoją inwestycję? Nie wiem, czy będziesz miał ochotę jeździć co miesiąc do Bytomia... I pamiętaj jeszcze o jednym ryzyku, które jest tylko na górnym śląsku - szkody górnicze. Może się za kilka lat okazać, że nadzór budowlany nakaże bezwzględne wyprowadzenie się z budynku, w Bytomiu i innych miastach GŚ są miejsca, gdzie stoją puste bloki, lepiej jest w Katowicach w śródmieściu, jeśli już musisz uderzać w Śląsk. Oczywiście nie znam się tak jak Ziuberek, ale na mój prosty rozum, dojazdy plus zdalne zarządzanie nieruchomością w miejscu z dużym bezrobociem (kto Ci zagwarantuje, ze lokator będzie płacił), przestępczością (lokator może Ci na przykład grozić) i szkodami górniczymi może Cię przerosnąć. Ja w każdym razie nie pakowałbym się na pewno w Bytom, a mieszkam o wiele bliżej i bliżej mam też do Bytomia z domu rodziców, lepiej zapłać więcej, ale bliżej Twojego domu. A z ciekawości, w jakiej dzielnicy / na jakiej ulicy jest ta kawalerka?
PROMOCJA - Kredyt 10,000 zł. dla każdej firmy, bez zaświadczeń o dochodach. Sprawdź ofertę teraz. Promocja TYLKO do piątku !