Jeśli ktoś nie chce podawać liczby danych monet obawiając się złodzieja w domu, prosze podawać tylko stopy zwrotu osiągane z inwestycji.
Może ten wątek pomoże nam stac się lepszymi inwestorami
Mój portfel inwestycyjny - Monety, sztabkiMój portfel inwestycyjny - Monety, sztabkiChciałbym abyśmy w tym wątku przedstawiali swój portfel inwestycyjny oraz wszystkie transakcje jakie wykonujemy inwestując w numizmaty (podobnie jak w funduszach inwestycyjnych).
Jeśli ktoś nie chce podawać liczby danych monet obawiając się złodzieja w domu, prosze podawać tylko stopy zwrotu osiągane z inwestycji. Może ten wątek pomoże nam stac się lepszymi inwestorami
Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku. Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe. ____ ____
może ja zacznę
monety kupione w okresie lipiec sierpień głownie zwierzęta - zysk: lipiec - 100 -- 130% sierpień 70 - 100% wrzesień do 20% do tego w tym czasie upolowałem zestaw za ok 1250 który w całości jeszcze nie sprzedałem a za większa cześć już dostałem ok 7000 przypadek niebywale trudny do powtórzenia, ale wynikał z niewiedzy sprzedającego, zapytałem jaka kwota go interesuje podał, wiec bez wahania kupiłem. zapewne nie wiedział ze za całosc jest spokojnie 8 razy więcej warta, oczywiście do momentu nim przysłał mi monety nie wierzyłem w takiego farta, ale ryzyko jakieś czasem trzeba ponieść żeby zyskać nieco więcej
To nieźle Kucyk, gratuluje farta.. mi też się raz udało kupić coś duuuużo taniej niż cena rynkowa, ale nie były to monety..
OK, teraz ja. Zacznę od tego, że jestem baaaardzo świeżym inwestorem w temacie numizmatyki, a interesować się nią zacząłem dzięki Wam (chłopakom z tego forum) Tak się dzisiaj złożyło, że kupiłem kilka monet w PKO BP (po waszych postach postanowiłem sprawdzić w moim mieście), a także przyszły mi monety zamówione z allegro. Także moje monety to (wraz z ceną zakupu): 20 zł. - PUCHACZ = 250 zł. 20 zł. - śWISTAK = 250 zł. 20 zł. - FOKA SZARA = 250 zł. 10 zł. - Enigma = 84 zł. 10 zł. - Gen. Sosabowski = 50 zł.
mam już troszkę większą kolekcję
20 zł. - PUCHACZ = 250 zł. 20 zł. - śWISTAK = 250 zł. 20 zł. - FOKA SZARA = 250 zł. 10 zł. - Enigma = 84 zł. 10 zł. - (2005) Stanislaw August Poniatowski = 46 zł. 10 zł. - (2004) Gen. Sosabowski = 50 zł. 20 zł. - (2004) Pamięci ofiar getta w Łodzi = 81 zł. 4 zł. - (2007) 4 dukaty nyskie - merkert = 4 zł. 4 zł. - (2007) 4 dukaty nyskie - kądziołka = 4 zł. Ostatnio edytowano środa, 17 października 2007, 22:10 przez ziuberek, łącznie edytowano 1 raz
Wykupiliśmy dziś z kolega resztki tego co było w Opolu, i tym samy powiększyłem swój portfel o:
ASP, Getto, Haczów, August Poniatowski, Rej (wszystkie po cenach emisyjnych, oprócz Haczowa - PKO sprzedawał go po 99,90 zł.) Kurde w tym PKOBP, to jest masakra normalnie, najpierw wystaliśmy się w kolejce 40 minut (w Opolu), jak już byliśmy przy okienku to pani musiała dzwonić do skarbca zeby inna pani powiedziała jakie maja monety i ile tych monet i po ile.. a potem czekaliśmy jeszcze na nie 10 minut.. beeeeee.. porażka ten PKOBP (i tak bedzie dalej jeśli go nie sprywatyzują do końca). W NBP poszło gładko, bez kolejki, pani miała monety przy sobie, ściągnęliśmy też z wystawy. W opolu zabrakło już ASP to dokupiliśmy w Nysie w PKO i znowu było to samo (czyli długie czekanie).
Włacha, nastaliśmy się zdrowo! Ostatni raz tyle stałem w kolejce w 80-latach za mięsem przed świętami
Fajnie tak sobie teraz popatrzeć na te świecidełka co to dzisiaj upolowaliśmy. Obym mógł w tym miejscu za rok Wam napisac zę sprzedałem je ze 100% zysku, pożyjemy zobaczymy, napewno napisze! Pozdrawiam wszystkich świeżych numizmatyków.
Ja dopiero teraz patrze na monetki, ale też mi się podobają na maxa. Przyłączam się do pozdrowionek dla młodych inwestorów, i zachęcam każdego choćby do spróbowania tego sposobu inwestowania.
ja kupiłem za 84
a Ja wlasnie kupilem leszcza popiersie
poluje jeszcze na augusta II mocnego i jeszcze 2 leszcze mam na oku(polpostac). pozdro
a kto to jest "leszcz"?? bo jeszcze takich skrótów nie kumam
Mam kilka nowych monet, a oto mój cały portfel:
10 zł. - (2005) Stanislaw August Poniatowski = 46 zł. 10 zł. - (2004) Gen. Sosabowski = 50 zł. 10 zł. - (2005) Mikołaj Rej 1505-1569, 500. rocznica urodzin = 47 zł. 10 zł. - (2004) 100-lecie Akademii Sztuk Pieknych w Warszawie = 67 zł. 20 zł. - (2005) PUCHACZ = 250 zł. 20 zł. - (2006) śWISTAK = 250 zł. 20 zł. - (2007) FOKA SZARA = 250 zł. 20 zł. - (2004) Pamięci ofiar getta w Łodzi = 81 zł. 20 zł. - (2006) Kościół w Haczowie = 99,90 zł. 4 dukaty - (2007) 4 dukaty nyskie - merkert = 4 zł. 4 dukaty - (2007) 4 dukaty nyskie - kądziołka = 4 zł. a to dostałem od mamy: 10 000 zł. - (1990) Solidarność 200 zł. - (1974) XXX lat PRL 200 zł. - (1976) Igrzyska XXI Olimpiady
Witam Wszystkich
To mój pierwszy post, będzie ich chyba więcej, jestem drobnym inwestorem a raczej handlowcem monet... kupuje aby z zyskiem sprzedać, dlatego też oddam swoje typy: Puchacz AG 20 świstak foka oraz reszta zwierząt Argumenty (??) Nakład: 61 000 Data emisji: 2005-03-15 dla porównania foka: Nakład: 58 000 Data emisji: 2007-01-17 Cenowo stoją podobnie, wg mnie warto się w puchacza zaopatrzyć, dodatkowo ogólnie srebro powinno przybierać na wartości - gn'y w ciągu ostatnich dni ładnie podskoczyły... Pozdrawiam
nie pamietam okresow w jakich kupowalem konkretne monety - podaje tylko ceny (srednie - poniewaz mam po kilka sztuk nabywane w roznych cenach)... wszystko zakupione w okresie od lutego 2007
kolednicy - 160zl dozynki - 85zl noc - 110zl smigus dyngus - 135zl zolw - 240zl swistak - 137 foka - 137 wilanow - 220zl senat - 100zl leszczynski polp. - 50zl chopin - 170zl arctowski - 75zl getto - 81zl poza tym kilka pozycji z mennicy paryskiej dior (naklad 3k) pont neuf (naklad 3k) mozart d-day cezanne narazie do sprzedazy sie nie przymiezam...
Return to Kruszcze szlachetne, numizmatyka Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość |
Pobierz ponad 3,000 darmowych publikacji - eBooki i audioBooki download !
Praca Bytom | ogłoszenia nieruchomości | 100 książek | program na zlecenie | kosztorysy budowlane | pokoje Karpacz | ebooki | Unibet | Bwin | Programy Partnerskie | Blog inny niż wszystkie | Kobiecy biznes | sprężarki | Gry | usability
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
Regulaminu i
Polityki
Prywatności |
kontakt