Może ja zacznę - toro

Stowarzyszenie na rzecz wolności finansowej.

Postprzez Mikołaj czwartek, 10 stycznia 2008, 09:48

Dokładnie Panowie :) Jestem tego samego zdania. Zresztą gdyby wszyscy mieli podejście typu "Walka jest jedyną drogą do osiągnięcia czegokolwiek", to takie forum jak to nie miałoby racji bytu. Po grzyba pomagać sobie wzajemnie, dzielić się opiniami i spostrzeżeniami? Lepiej dać komuś w mordę, podłożyć mu świnię i radośnie chichotać za jego plecami ;) Koloryzuję, wiem, ale jednak coś w tym jest.

Osobiście preferuję współpracę. Co prawda tak różowo jak napisał mattai to niestety nie jest. Przekonałem się już wielokrotnie, że:
- pomagasz innym, to wykorzystają Twoją pomoc, a potem wypną się czterema literami
- dajesz pieniądze, to możesz ich już nie odzyskać ;)
Niemniej jednak wolę szukać partnerów, niż przeciwników. Jak ktoś mnie wystawił, omijam go szerokim łukiem i ewentualnie ostrzegam przed nim innych. Dwa razy nie daję się nabrać na te same sztuczki i zasadniczo jestem ostrożny. Ale do licha, nie można wychodzić z założenia, że wszyscy wokół to oszuści, naciągacze i wrogowie, a jednym sposobem na osiągnięcie celu jest parcie do przodu i walka. Tak myśleli nasi przodkowie z ery kamienia łupanego ;) Widać nie sprawdziło się to na dłuższą metę, bo teraz na porządku dziennym jest jednak szukanie rozwiązań, dialogu i współpraca.

Adrenalina to fajna sprawa, ale nie w biznesie.
Mikołaj
Manager

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Postprzez toro czwartek, 17 stycznia 2008, 15:41

Definicja walki dla mnie walka jest upartym zdeterminowanym dazeniem do obrangeo celu wybranymi metodami...

Upor moze byc glupi , cel nie sluszny a metody zle jasne ale gdy upor jest madry dazenie silne cel dobry i metody dobre wtedy jest ok ...

Walka z przeciwniakmi czasem jest konieczna lecz jesli nie jest lepiej szukac wpsolpracy

Problem jest w tym ze wszystkie wypowiedzi w zlym swietle stawiaja walke ..

To ze ktos sie nastawi ze wejdzie do banku po kredyt i uzyska usmiech mila atmosfere i wspolpraca ... ok fajnie bedzie sie czul ale czy jest mocno zdeterminowany aby wywalczyc maksymalnie dobre wyniki i ma dobre metody by to zrobic ?? - przewaznie odpowiedz brzmi nie ...
Poniewaz uwaza walke za zlo i mysle sielankowa wspolpraca nie osiga wynikow
Bo nie przyszykowany dobrze do walki ... o te cele ktore moglby osiagnac

Co z milej atmosfery usmiechnietej Pani jak nie uda mi sie uzyskac kredyty bo nie bede mogl pokonac przeszkody ktore mi sa rzucone lub nie otrzymam na mozliwie najlepszych warnkach na jakim mi odpowiada bo nie bede walczyl i nie wywalcze sa tego ...

Jesli o cos walcze to nie widze problemu ze wspolpraca jesli ktos chce dzialac w tym samym lub podobnym kierunku...

Teraz buduje organizacje ktora ma na celu budowanie ebiznesow chce ktos ze mna podzialac - prosze o kontakt na priva ....
Ostatnio edytowano piątek, 18 stycznia 2008, 10:57 przez toro, łącznie edytowano 1 raz
Działaj i inwestuj sporą kasę w to co robisz a osiągniesz sukces Dzialaj jak milionerzy
toro
Manager

Postprzez Mikołaj czwartek, 17 stycznia 2008, 15:49

Abstrahując od tematu - toro, używaj czasem przecinków. Cholernie ciężko czyta się Twoje wypowiedzi...
Mikołaj
Manager

Postprzez bartekd niedziela, 27 stycznia 2008, 14:38

Cel, metody, dążenie - masz racje, to wszystko jest ważne. Ale czy to się musi wiązać z walką? Walka to negatyw i nastawienie naprzeciw czemu. Tak, jakbyś z góry zakładał pojawienie się całej góry przeciwności.

Ostatnio przeczytałem taki mądry cytaty: "Jeśli walczysz z życiem, to życie zawsze wygrywa".

Życzę szczęścia i powodzenia :)
Entigra! - http://www.entigra.pl - audyty użyteczności, doradztwo dla sklepów, analiza konkurencji
bartekd
Kierownik

Postprzez riker1986 niedziela, 16 marca 2008, 16:30

Toro jestem pełen podziwu dla Ciebie. Wierze w takie przekonanie, że to co robisz teraz kształtuje Twoją przyszłość. Ale musisz wyżucić z siebie nawyk walki. Masz może lekka żyłke hazardzisty (forex, zakłady) to jest tylko gra.

Prawdziwą sztuką jest przegrąć z godnośćią.

Wiekszośc ludzi uważa, że trzeba wciąz walczyc i zmagac sie z zyciem i przeciwnościami.

pozwole cos sobie zacytować

"Człowiek rodzi się wolnym, ale gdzie by nie był jest w okowach. Ten który czuje się panem innych, wciąż pozostaje większym niewolnikiem niż oni".
Jean Jacques Rousseau

Chcesz za wszelką cennę coś osiągnąć swoja ciezka praca walka swoim potem, zdrowiem.

Jezeli uwazasz ze do osiegniecia twoich planow i celow bedzie potrzebna walka, to na pewno nie bedzie Ci latwo przebyc ten dystans.

Chyba, że lubisz to uczucie przegrywania i wygrywania na zmiane i traktujesz to jako osobiste wyzwanie To wtedy nic trudnego.
riker1986
Kierownik

Postprzez riker1986 niedziela, 16 marca 2008, 16:46

Spirit napisał(a):
bellois napisał(a):Walka to przede wszystkim ciągli przeciwnicy.

Dokładnie. Szukajmy partnerów, nie wrogów. Wchodząc do banku z nastawieniem 'znowu będę musiał walczyć o kredyt' na pewno odniesiemy gorsze rezultaty niż byśmy głęboko wierzyli w to, że spotkamy jednak partnera do rozmów (pozytywne nastawienie).

Wielu w to nie wierzy ale coś w tym jest...

Dla relaksu polecam filmik (nieco długi, obejrzałem kilkanaście minut tylko), który przedstawi to w nieco 'fantastyczny' sposób :-) Sekret bycia bogatym :-) --> http://www.universallawstoday.com/secret.html

Pozdrawiam!

Co do sekretu bycia bogatym i filmu.

Przeczytałem 3 ksiażki autora ktory wypowiada sie na tym filmie Joe Vitale.
min. Podrecznik Zycia na Ziemi, Moc Przyciagania, Sekret.
Bardzo dla mnie bylo to motywujace i zmienilem swoje zycie

Wazne jest umiec dawać i przyjmowąć

Tak samo wazne jest koncentracja, Na czym sie koncentrujesz to to masz.

i To jest udowodnione.

Tak samo z Pasja, z wiarą.

to jest jeden z fragmentow ksiazki Joe Vitalego

Jak zostać milionerem !

Wiele lat temu Scurully Blotnick przeprowadził badanie wśród 1500 osó b. Badanych podzielono na 2 kategorie. Kategoria A objęła ludzi, którzy stwierdzili, że najpierw dążyliby do zdobycia pieniędzy, a dopiero potem robili to co chcieli. Zaliczono do niej ponad 1245 osób. W kategorii B znalazło się 255 osób, które deklarowały, że w pierwszej kolejności rozwijały by swoje zainteresowania i ufały, że pieniądze przyjdą w ślad za tym. Co się stało? 20 lat później w całej badanej grupie było 101 milionerów. Tylko jeden wywodził się z kategorii A. Pozostałych 100 z kategorii B, grupy osób, które twierdziły, że najpierw realizowałyby swoje pasje i pozwoliły aby pieniądze przyszły później. W tym właśnie kryje się kolejna wskazówka, jak przyciągnąć pieniądze.

Na czym się koncentrujesz na pieniądzach czy na pasji?

ja chcialem zarabiac pieniadze tez duzo mailem pomyslów chcialem przez pp partnerskie, ale nie wychodzi mi to nie znam sie na robieni tak dobze stron www i wogule.

Po przeczytaniu wielu ksiazek Kyiosakiego i J. Vitalego zrobilem ta strone http://niezaleznosc-finansowa.pl/ z mysla ze bedzie mi przynosic pasywny dochod ale jak narazie nic ale sie nie poddaje nie walcze wierze, ze ktos moze kiedys mi pomoze. znajdą sie tacy ludzie. Jednostka jest w stanie malo zrobić ale jak się połaczy sily to wtedy mozliwy jest sukces.
riker1986
Kierownik

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Poprzednia strona

Return to Klub Przyjaznych Inwestorów