Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj potrzebującym. Całe wpływy z każdej reklamy będą przekazywane potrzebującym osobom.
Koszt zamieszczenia banera w tym miejscu to 290 zł. miesięcznie. Kontakt:
ziuber(@)ziuber.pl
Kiyosaki - lewarowanie
Kiyosaki - lewarowanieWitam wszystkich,
Jestem nowy na forum PI. Na początek mam pytanie na temat metody o których czytałem w któreś z książek R. Kiyosaki'ego. Otóż polegało to na tym, aby znaleźć nieruchomość o zaniżonej wartości. Następnie podpisać z właścicielem umowę, która pozwala nam w zamian za zaliczkę (np. 1% ceny nieruchomości, 3000PLN) zarezerwować nieruchomość na miesiąc. W okresie tego miesiąca szukamy chętnego na tą nieruchomość PO NASZEJ cenie. Pośredniczysz w transakcji i zgarniasz różnicę. Jak ta technika wychodzi w praktyce? Czy już ktoś w Polsce z niej korzysta? Wiadomo, że realia USA-Polska są różne. Proszę o komentarze na ten temat.
Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj innym. Całe wpływy z każdej reklamy emitowanej na naszym forum, będą przekazywane potrzebującym. Koszt zamieszczenia reklamy w tym miejscu to 250 zł. miesięcznie. Kontakt: ziuber(@)ziuber.pl
Re: Kiyosaki - lewarowaniehmm, mysle że u nas jest podobnie, wiekszość handlujacych mieszkaniami robi podobnie, np wplaca 5% wartości mieszkania jak jest jeszcze dzióra w ziemi na powiedzmy 10 mieszkań a po wybudowaniu sprzedaje na zasadach praw cesji.
ale w obecnym czasie niektóży nie wyszli na tym najlepiej.
Re: Kiyosaki - lewarowanieJakie lektury warto przeczytać na ten temat?
Skąd wziąć więcej wiedzy praktycznej? Jak znaleźć osobę, która już to robi?
Re: Kiyosaki - lewarowanieChodzi mi bardziej o rynek wtórny. Jest osoba, która potrzebuje kapitału - rezerwuję mieszkanie, wpłacam 5% wartości, znajduję kupca po swojej cenie i robię cesję? Czy w rynku wtórnym też obowiązuje coś takiego jak cesja? Gdzie mogę więcej przeczytać na temat działania cesji na rynku nieruchomości?