Złoto, srebro, pallad, monety, diamenty.
przez nioop niedziela, 8 czerwca 2008, 23:48
Witam wszsytkich
Dopiero co zarejestrowałem sie na tym forum... Jednak monetami interesuje sie juz od pewnego czasu... Z tym ze jak narazie moje inwestycje były nieudolne... Próbuję na wszystkie sposoby wzbogacić się i z tego co widzę jest to metoda najkorzystniejsza
Zauwazyłem też ze niektóre monety na allegro siegają nawet 20 tys zł
Nie posiadam też jakiś wielkich funduszy , jednak zwracam się do was z wielką prośbą , które monety najbardziej opłaca się kupić , tak by móc na nich zyskać ?? Czy istnieje wogóle cos takiego , ze mozna kupić monete za 100 zł a za powiedzmy rok czasu sprzedać ją za powiedzmy 15 tys zł ??:>  W sumie zależy mi najbardziej na okresleniu które z tych tanich monet teraz opłaca się kupić i ile mozna , za okreslony czas na nich zyskać ??
Z góry naprawde bardzo dziekuje za wszelką pomoc...
-
nioop
- Bezrobotny
-
Darmowe konta
bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze
względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy,
darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie
rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w
funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet
jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym
serwisie mBanku.
Zanim zdecydujesz
się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty
innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz
najlepsze konto bankowe. ____ ____
eKONTO
izzyKONTO
mBIZNES
-

Przyjazna Inwestorka
- Niezależna kobieta
przez szymkowiczpawel poniedziałek, 16 czerwca 2008, 22:09
Kolekcjonerskie monety ostatnio cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Coraz bardziej przykuwają uwagę inwestorów. Przy możliwości łatwego i bezpiecznego zysku monety stają się najlepszą możliwością inwestowania kapitału a przy okazji cieszą nasze oko swym pięknym wyglądem.
Coraz więcej osób decyduje się na inwestycję w monety wydawane prze bank polski. Jest to pewna inwestycja gdyż cena monety nie spada poniżej ceny emisyjnej dlatego że jest wykonana z cennego surowca jakim jest złoto lub srebro przy tańszych monetach.
W jakie monety inwestować.
Wszystko zależy od zasobności naszego portfela. Najlepiej aby pomieszać nasz portfel inwestycyjny gdyż daje nam to dodatkowe bezpieczeństwo. W poprzednich latach największy sukces odniosły monety srebrne.
Warto zwrócić uwagę na monetę "20 zł foka" oraz "10 zł Arctowski" ceny tych monet w przeciągu 6 miesięcy wzrosły o 400 %. Średni wzrost cen monet srebrnych z roku 2007 wyniósł 160 % natomiast monet złotych 15 %. Jednak jeśli pragniemy zainwestować większą ilość gotówki np. 50 000 zł powinniśmy inwestować w monety złote gdyż trudno będzie nam zdobyć tak dużą ilość monet srebrnych, a nawet jeśli to w razi próby ich sprzedaży zalejemy nimi rynek co spowoduje obniżenie ich ceny. Monety srebrne na krótszą metę przynoszą większe zyski jednak cena złota ciągle idzie w górę wiec cena monet złotych również musi sie ciągle podnosić
Uważam że inwestycje w monety kolekcjonerskie emitowane przez nbp to bardzo dobry pomysł i gorąco państwa do tego zachęcam. Plan emisji monet można znaleźć na stronie http://nbp.pl/
Jak dotąd nie spotkałem się z takim wzrostem ceny monety jaki by Ciebie interesował i sądze że nigdy taki nie nastąpi. Polecam Ci kupowanie monet ze srebra gdyż jest to dość szybki wzrost który powinien satysfakcjonować
początkującego.
szymkowiczpawel@o2.pl
-
szymkowiczpawel
- Bezrobotny
-
przez harcerzyk poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 18:37
masz tu swoja foke :
http://monetz.monikahayes.pl/notowania. ... &monetka=1
podobnie z wieloma innymi,
ja pol roku temu zaczolem sie bawic w inwestycje w monety i widze ze to porazka jest totalna ! w tym roku poza sokolem zadna inna moneta na Allegro nie przekroczyla ceny emisyjnej z NBP !
jak dla mnie to koniec, to co mam zostawie chyba jako kolekcja i wiecej nic nie kupuje...
-
harcerzyk
- Specjalista
-
przez morek poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 18:54
harcerzyk: tak to jest, jak sie na monety rzucaja taksowkarze i fryzjerzy. to nie tylko na gieldzie wtedy jest zle, a na kazdym rynku. dlatego wazna jest dywersyfikacja! - nawet jesli monety nie wypala, warto miec cos w zapasie.. 
Portal Finansowy Osobistefinanse.pl - Kredyty, Konta Osobiste, Karty Kredytowe
-
morek
- Specjalista
-
-
przez Steru wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:08
Monety kolekcjonerskie to inwestowanie dla cierpliwych i rozważnych, zresztą jak większość inwestycji. Szybko bogatym można stać się na loterii albo fartem, ale prawdopodobieństwo że szybko staniesz się biednym jest znacznie większe
Polecam garść porad na www.inwestowaniewmonety.pl
Najważniejsze to podejmować decyzje samodzielnie i nie pod wpływem impulsu i chili.
-
Steru
- Kierownik
-
-
przez Brzytwax czwartek, 14 sierpnia 2008, 03:48
Ze złotych monet proponuje Enigme
Ze sreberek jazde polska Rycerz CieżkoZbrojny i Jeździeć Piastowski oraz z innej kolekji Malczewski te monety uważam za mało ryzykowne i z dużym potencjiałem zysku
-
Brzytwax
- Kierownik
-
przez robert.kajzer wtorek, 25 sierpnia 2009, 09:28
Jesli chcesz inwestowac w kolekcjonerskie monety to koniecznie musisz troche poczytac aby byc w temacie. Naturalnie najlepiej kupowac monety, ktore wybito w malym nakladzie.
-
robert.kajzer
- Kierownik
-
Return to Kruszcze szlachetne, numizmatyka
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości
|