W co najlepiej zainwestowac ?? - "Niedoświadczony"

Złoto, srebro, pallad, monety, diamenty.

W co najlepiej zainwestowac ?? - "Niedoświadczony"

Postprzez nioop niedziela, 8 czerwca 2008, 23:48

Witam wszsytkich ;)
Dopiero co zarejestrowałem sie na tym forum... Jednak monetami interesuje sie juz od pewnego czasu... Z tym ze jak narazie moje inwestycje były nieudolne... Próbuję na wszystkie sposoby wzbogacić się i z tego co widzę jest to metoda najkorzystniejsza :)
Zauwazyłem też ze niektóre monety na allegro siegają nawet 20 tys zł :|
Nie posiadam też jakiś wielkich funduszy , jednak zwracam się do was z wielką prośbą , które monety najbardziej opłaca się kupić , tak by móc na nich zyskać ?? Czy istnieje wogóle cos takiego , ze mozna kupić monete za 100 zł a za powiedzmy rok czasu sprzedać ją za powiedzmy 15 tys zł ??:> ;) W sumie zależy mi najbardziej na okresleniu które z tych tanich monet teraz opłaca się kupić i ile mozna , za okreslony czas na nich zyskać ??
Z góry naprawde bardzo dziekuje za wszelką pomoc...
nioop
Bezrobotny

Darmowe konta bankowe w mBanku warto otworzyć nie tylko ze względu na łatwy dostęp do kredytów i pożyczek. eKonto to: darmowe przelewy, darmowe zlecenia stałe, darmowe wypłaty z bankomatów, wysokie oprocentowanie rachunku, możliwość inwestowania na giełdzie, darmowy dostęp do inwestycji w funduszach inwestycyjnych, itd. Zalet jest znacznie więcej, sprawdź najlepiej sam w internetowym serwisie mBanku.

Zanim zdecydujesz się na otwarcie lub przeniesienie swojego konta do mBanku, sprawdź oferty innych banków, samodzielnie i świadomie wybierz najlepsze konto bankowe.

____ ____

eKONTO                                         izzyKONTO                                         mBIZNES

Przyjazna Inwestorka
Przyjazna Inwestorka
Niezależna kobieta

Postprzez szymkowiczpawel poniedziałek, 16 czerwca 2008, 22:09

Kolekcjonerskie monety ostatnio cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem. Coraz bardziej przykuwają uwagę inwestorów. Przy możliwości łatwego i bezpiecznego zysku monety stają się najlepszą możliwością inwestowania kapitału a przy okazji cieszą nasze oko swym pięknym wyglądem.

Coraz więcej osób decyduje się na inwestycję w monety wydawane prze bank polski. Jest to pewna inwestycja gdyż cena monety nie spada poniżej ceny emisyjnej dlatego że jest wykonana z cennego surowca jakim jest złoto lub srebro przy tańszych monetach.

W jakie monety inwestować.

Wszystko zależy od zasobności naszego portfela. Najlepiej aby pomieszać nasz portfel inwestycyjny gdyż daje nam to dodatkowe bezpieczeństwo. W poprzednich latach największy sukces odniosły monety srebrne.
Warto zwrócić uwagę na monetę "20 zł foka" oraz "10 zł Arctowski" ceny tych monet w przeciągu 6 miesięcy wzrosły o 400 %. Średni wzrost cen monet srebrnych z roku 2007 wyniósł 160 % natomiast monet złotych 15 %. Jednak jeśli pragniemy zainwestować większą ilość gotówki np. 50 000 zł powinniśmy inwestować w monety złote gdyż trudno będzie nam zdobyć tak dużą ilość monet srebrnych, a nawet jeśli to w razi próby ich sprzedaży zalejemy nimi rynek co spowoduje obniżenie ich ceny. Monety srebrne na krótszą metę przynoszą większe zyski jednak cena złota ciągle idzie w górę wiec cena monet złotych również musi sie ciągle podnosić
Uważam że inwestycje w monety kolekcjonerskie emitowane przez nbp to bardzo dobry pomysł i gorąco państwa do tego zachęcam. Plan emisji monet można znaleźć na stronie http://nbp.pl/

Jak dotąd nie spotkałem się z takim wzrostem ceny monety jaki by Ciebie interesował i sądze że nigdy taki nie nastąpi. Polecam Ci kupowanie monet ze srebra gdyż jest to dość szybki wzrost który powinien satysfakcjonować
początkującego.

szymkowiczpawel@o2.pl
szymkowiczpawel
Bezrobotny

Postprzez harcerzyk poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 18:37

masz tu swoja foke :

http://monetz.monikahayes.pl/notowania. ... &monetka=1

podobnie z wieloma innymi,

ja pol roku temu zaczolem sie bawic w inwestycje w monety i widze ze to porazka jest totalna ! w tym roku poza sokolem zadna inna moneta na Allegro nie przekroczyla ceny emisyjnej z NBP !
jak dla mnie to koniec, to co mam zostawie chyba jako kolekcja i wiecej nic nie kupuje...
harcerzyk
Specjalista

Postprzez morek poniedziałek, 11 sierpnia 2008, 18:54

harcerzyk: tak to jest, jak sie na monety rzucaja taksowkarze i fryzjerzy. to nie tylko na gieldzie wtedy jest zle, a na kazdym rynku. dlatego wazna jest dywersyfikacja! - nawet jesli monety nie wypala, warto miec cos w zapasie.. :)
Portal Finansowy Osobistefinanse.pl - Kredyty, Konta Osobiste, Karty Kredytowe
morek
Specjalista

Postprzez Steru wtorek, 12 sierpnia 2008, 10:08

Monety kolekcjonerskie to inwestowanie dla cierpliwych i rozważnych, zresztą jak większość inwestycji. Szybko bogatym można stać się na loterii albo fartem, ale prawdopodobieństwo że szybko staniesz się biednym jest znacznie większe :)

Polecam garść porad na www.inwestowaniewmonety.pl

Najważniejsze to podejmować decyzje samodzielnie i nie pod wpływem impulsu i chili.
Steru
Kierownik

Postprzez Brzytwax czwartek, 14 sierpnia 2008, 03:48

Ze złotych monet proponuje Enigme
Ze sreberek jazde polska Rycerz CieżkoZbrojny i Jeździeć Piastowski oraz z innej kolekji Malczewski te monety uważam za mało ryzykowne i z dużym potencjiałem zysku
Brzytwax
Kierownik

Re: W co najlepiej zainwestowac ?? - "Niedoświadczony"

Postprzez robert.kajzer wtorek, 25 sierpnia 2009, 09:28

Jesli chcesz inwestowac w kolekcjonerskie monety to koniecznie musisz troche poczytac aby byc w temacie. Naturalnie najlepiej kupowac monety, ktore wybito w malym nakladzie.
http://abcinwestowania.wordpress.com ---> blog poświęcony metodom i technikom inwestowania
http://www.growandgo.pl ---> darmowy kurs o Papierach Wartościowych
http://poradnikinwestycyjny.wordpress.com ---> blog poświęcony inwestowaniu w Fundusze Inwestycyjne
http://www.growandgo.pl/kursy ---> darmowy kurs inwestowania w Fundusze Inwestycyjne
robert.kajzer
Kierownik

Przyjazny Inwestor
Przyjazny Inwestor
Makler giełdowy

Return to Kruszcze szlachetne, numizmatyka