Reklamuj się na forum Przyjaznych Inwestorów i pomagaj potrzebującym. Całe wpływy z każdej reklamy będą przekazywane potrzebującym osobom.
Koszt zamieszczenia banera w tym miejscu to 290 zł. miesięcznie. Kontakt:
ziuber(@)ziuber.pl
Kredyt a struktura kosztow
Kredyt a struktura kosztowProwadze dzialanosc gospodarcza od okolo 1.5 roku. Obecnie rozgladam sie za kredytem na zakup nieruchomosci pod wynajem.
Wiecie moze jak wyglada kwestia badania przez banki zdolnosci kredytowej w przypadku dzialalnosci gospodarczej? Chodzi o to, ze moja dzialalnosc "na papierze" wykazuje strate (2008) lub zysk nizszy niz faktycznie (2009). Jest to spowodowane np amortyzujacymi sie srodkami majatku - np samochod. Jest to o tyle problem, ze przy kupnie budynku o wartosci 1mln zl, amortyzacja 10 letnia daje roczny koszt "ksiegowy" 100 000 zl / 8333 zl miesiecznie. Samo to, jest kwota wieksza niz uzyskam z wynajmu, a kosztem beda przeciez tez odsetki od kredytu, tak, ze przez najblizsze 10 lat, na papierze, moja zdolnosc kredytowa bedzie mniejsza niz 0. Slyszalem, ze sa banki, ktore biora pod uwage "strukture" kosztow, a nie tylko ich miesieczne/roczne podsumowanie. Ponoc Noble Bank bierze pod uwage same "przychody", jednak ich strona jest dosc uboga w informacje. Nawet, szczerze powiedziawszy, nie wiem jak tego szukac - jakie slowa kluczowe.
Return to Banki, podatki, ubezpieczenia Kto przegląda forumUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości |
Pobierz ponad 3,000 darmowych publikacji - eBooki i audioBooki download !
Praca Bytom | ogłoszenia nieruchomości | kredyt 10,000 zł. na dowód bez zaświadczeń | szybka pożyczka | pożyczka bez BIK | 100 książek | program na zlecenie | kosztorysy budowlane | pokoje Karpacz | ebooki | Unibet | Bwin | Programy Partnerskie | sprężarki
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
Regulaminu i
Polityki
Prywatności |
kontakt